17 november 2007

Vijftigplusser.nl lanceert 'Hyves voor 50 plussers'


Eindelijk is het zover. Vanaf vandaag is het eerste Nederlandse ‘online social network’ voor 50 plussers een feit. Vijftigplusser.nl heeft haar succesvolle portal omgebouwd tot de eerste ‘Hyves’ voor ouderen.

Iedereen een eigen profiel
Met persoonlijke profielen, eigen en gedeelde fotoboeken, een verjaardagskalender, vriendenoverzichten, clubs en groepen vormen, volle agenda’s, een eigen berichtenservice en veel persoonlijke artikelen, geeft Vijftigplusser.nl haar concurrentie het nakijken.
De Eons.com van de lage landen heeft inmiddels 15.000 zeer actieve leden. Die netwerken al naar hartelust met de nieuwe functies. Vooral het vormen van clubs blijkt een populaire bezigheid.

3 miljoen gebruikers

Oprichter Thijs van Halteren verwacht in december 100.000 bezoekers en maar liefst 1 miljoen pageviews. De eerste nieuwe gebruikers hebben zich inmiddels aangemeld. En de groei is er voorlopig nog niet uit. “In Nederland wonen 5,3 miljoen 50 plussers, waarvan meer dan 60% toegang heeft tot het internet”. Dat zijn 3 miljoen gebruikers. “We hebben dus nog een lange weg te gaan”, concludeert van Halteren.

Niet voor jongeren

Lid worden van Vijftigplusser.nl is gratis. Om de site exclusief voor 50 plussers te houden is de minimum leeftijd voor leden 45 jaar. Jongeren mogen alleen stiekem een kijkje nemen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

De stelling in dit nieuwsbericht is niet helemaal juist. Begin 2007 is er door www.seniorgids.nl het eerste sociaal netwerk voor senioren opgezet dat veel overeenkomsten had met Hyves. De kop van het persbericht destijds: '‘Hyves’ voor senioren, het eerste sociale netwerk voor 50-plussers op internet. Met de enige chatbox waar men elkaar nog met U aanspreekt!

Termen als 'eindelijk' of 'eerste' zijn dus niet helemaal juist.

Arjan in't Veld zei

Alexander, je hebt gelijk als je stelt dat jullie bericht eerder was. Als ik kijk naar de functionaliteiten, dan ben ik op dit moment enthousiaster over het vriendennetwerk van Vijftigplusser.nl. Ik heb me ook bij jullie aangemeld en bij beide de functionaliteiten geprobeerd en beoordeeld. Dus inderdaad, eindelijk en eerste zijn misschien niet helemaal juist. Ik ben wel van mening dat het nu eindelijk in de buurt van Hyves komt qua technisch vernuft.