18 maart 2007

Silver economy wordt vervolgd


Deze week ontving ik een bericht van de organisatie van de Silver Economy Conference afgelopen november in Kerkrade. Ik heb er inmiddels al vaak aan gerefereerd en presentaties aangehaald. En iedere keer is er wel weer iets nieuws te melden. De Silver Economy krijgt een vervolg. En niet zoals altijd in november, maar deze keer al in april. Een tussentijds programma.

Het bericht begint met de conclusies van gedeputeerde Martin Eurlings:

" De Silver Economy Conference 2006 in Kerkrade was uiterst zinvol. Ik ben verrast door de inspirerende projecten die door een vijftigtal topsprekers uit de gehele wereld werden gepresenteerd. We moeten in Nederland nu echt stoppen met doemdenken over de toenemende vergrijzing", zegt Martin Eurlings, gedeputeerde Economische Zaken van de Provincie Limburg na afloop van de tweedaagse internationale Silver Economy Conference 2006 in Kerkrade (Parkstad Limburg). "De economische weegschaal slaat door naar de enorme kansen die de groeiende senioreneconomie biedt voor het bedrijfsleven. De conferentie bevestigt dat we in Limburg met onze positieve pioniers aanpak de juiste weg zijn ingeslagen. De conferentie heeft ons tot nieuwe inzichten gebracht bij de uitwerking van ons stimuleringsbeleid. We houden er, gebaseerd op ruwe schattingen, rekening mee dat er alleen al in de provincie Limburg over tien jaar duizenden extra arbeidsplaatsen gekoppeld zijn aan senioren. Daarmee wordt de senioreneconomie een factor om in alle opzichten serieus rekening mee te houden."

Voor zover de officiële berichtgeving. De Silver Economy krijgt dus een vervolg. Op 26 april aanstaande zal ergens in Limburg (de locatie en het programma zijn vooralsnog onbekend) een boekwerk worden gepresenteerd naar aanleiding van de SEC 2006. Die dag zal er ook voldoende gelegenheid zijn om met collega's te netwerken, ideeën uit te wisselen enzovoorts. De bedoeling is dat vanuit de Silver Economy Conference een blijvend netwerk ontstaat om de vergrijzing goed de baas te kunnen.

We zullen zien. Zie ik u daar?

Geen opmerkingen: