26 november 2007

Eindejaarsquiz volgens PlusOnline

Vrijdag ontving ik een leuk berichtje in mijn inbox. Een berichtje van de Plus hyve. Daar had ik me ooit voor aangemeld. Zoals ik ook lid ben van de Vijftigplussers hyve en de Seniorweb hyve. Noem het beroepsdeformatie. De Hyves van Plus telt inmiddels 113 leden en is direct gekoppeld aan nieuwe artikelen op PlusOnline. Slim, want dat zorgt vast voor extra traffic. Maar dat was niet wat mijn aandacht trok.

Het bericht was een oproep om deel te nemen aan de Plus Online eindejaarsquiz. De prijs voor de winnaar: een Philips Ambilight. Aangezien ik gek ben op eindejaarsquizen over het afgelopen jaar ben ik meteen even gaan kijken. Aangenaam verrast ontdekte ik dat de quiz een soort 'quiz van de eeuw' is. Een quiz die alleen lezers van Plus kunnen doen. De vragen gaan namelijk niet alleen over 2007, maar eigenlijk over de afgelopen 50 jaar. En dat is slim, want volgens mij doet nog geen enkele krant of tijdschrift een dergelijke quiz. Claimen dus die generatiequiz.

Ik noem een voorbeeld van een vraag:

DAF, Huub van Doorne, de Variomatic met het pientere pookje. Wie kent ze niet, de DAFjes met de Variomatic versnelling. Het systeem met de continu variabele versnelling is gestaag doorontwikkeld. En hoewel de DAFjes allang niet meer gemaakt worden wordt de CVT zoals de Variomatic tegenwoordig heet, door vele bekende automerken in een deel van hun modellen geleverd. De vraag is nu: welke van deze vier beroemde automerken levert géén model met CVT?

Toyota, Audi, Mercedes, of Volvo?

Moeilijk voor te stellen, maar het antwoord blijkt dus echt Volvo te zijn.

Navraag bij de makers van de quiz leerde mij vanmorgen dat vanaf de verschijningsdatum van Plus Magazine in 4 dagen meer dan 6.000 mensen de quiz in zijn geheel hadden gemaakt.

2 opmerkingen:

Unknown zei

Beste Arjan,

Inmiddels is de Eindejaarsquiz 2008te vinden op www.plusonline.nl/eindjejaarsquiz
Wederom een leuke en pittige quiz met vragen over het heden en verleden. Dit jaar maakt men kans op een Sony Bravia LCD-tv.
Dus grijp je kans, en doe weer mee! Succes!
Groeten, Kirsten Andeweg (webredactie PlusOnline)

Anoniem zei

Beste Arjan,
Inmiddels staat de Eindejaarsquiz 2008 op www.plusonline.nl/eindejaarsquiz.
Wederom een leuke quiz met vragen over het heden en verleden.
Dit jaar kun je een Sony Bravia LCD-tv winnen.
Dus grijp je kans en doe de quiz!
Met hartelijke groet,
Kirsten Andeweg, webredactie PlusOnline.nl