29 oktober 2007

Unique gaat voor de 45 plusser


Werkloosheid onder 45 plussers blijft een belangrijk issue in onze maatschappij. We hadden de projectgroep Grijswerkt (met haar SeniorPower) waar we volgend jaar een vervolg op krijgen. Daarnaast houdt het CWI zich actief bezig met talent bij 45 plussers. Zij heeft speciaal opgeleide medewerkers om oudere werknemers aan een baan te helpen en werkgevers te begeleiden bij het bieden van die baan.

Tot nog toe had ik echter weinig of geen grote uitzendorganisaties gehoord met plannen in die richting. Vandaag las ik over Unique uitzendbureau. In België zijn zij gestart met een commercieel project om 45 plussers aan het werk te helpen.

Het project heet 'een job na 45' en kent drie belangrijke peilers of doelgroepen:
  1. Bedrijven die op zoek zijn naar gekwalificeerde kandidaten.
  2. Kandidaten die op latere leeftijd een nieuwe wending willen geven aan hun carriëre.
  3. De Unique HR officers, die door een speciale opleiding de ‘mature' kandidaten op een professionele en adequate manier ontvangen en verder begeleiden

Unique wil bedrijven actief begeleiden en proberen vooroordelen over oudere werknemers weg te nemen. Zij heeft daarvoor een online seminar in samenwerking met Vacature Interactive en een aantal praktische gidsen uitgebracht. Deze praktische gidsen zijn via de Unique website te bestellen.

Geen opmerkingen: