03 oktober 2007

Stijlvol 50 met uitgeverij Appelmoes


Ik had er al iemand over gehoord, maar er ging bij mij tot vandaag geen lampje branden bij het horen van '50 & fantastisch'. Het blijkt een nieuwe boekjes van uitgeverij Appelmoes. Een boekje over stijlvol vijftig worden, met tips van Maik de Boer en een top 50 stijlvolle vijftigers. Het wordt niet onbescheiden aangeprezen:


"Schoonheid en jeugd zijn al lang niet meer onlosmakelijk verbonden. Integendeel! Iconen van Sharon Stone tot Madonna bewijzen dat mooi zijn geen uiterste houdbaarheidsdatum kent. De nieuwe generatie vijftig-plussers weigert om over te stappen op bloempotkapsels, soepjurken en verstandige schoenen. En gelijk hebben ze. Mooi zijn en blijven na je vijftigste is niet alleen mogelijk, het is ook leuk. Zeker als je het doet op jóuw manier. De tijd van modegrillen achterna rennen heb je immers gehad. Nu draait alles om stijl – jouw eigen stijl. In dit inspirerende boek geven experts en ervaringsdeskundigen hun visie en tips over schoonheid na je vijftigste. Ieder op hun eigen manier. De één kiest voor cosmetische behandelingen en ingrepen. Een ander vertelt hoe make-up en styling met je mee kunnen groeien. En weer een ander vindt rimpels sexy: het bewijs van een interessant leven. Schoonheid zit van binnen – maar gelukkig zijn er allerlei manieren om het naar buiten te brengen. Juist ook na je vijftigste verjaardag. Een aanrader voor iedereen die gelooft dat schoonheid met de jaren blijft."

Het is een cadeauboek, dus mag worden verwacht dat de onderwerpen vooral luchtig en oppervlakkig zijn.

Ik vrees dat dit een voorbode is voor een stortvloed aan 'happy fifty' boekjes. Over hoe je vrolijk, in vorm, gezond, gezellig, met z'n allen, jubelend en zingend vijftig kan worden en ontzettend enorm fantastisch van het leven kunt genieten. Nu is het nog origineel, maar als de 'boekenvoordeel' er vol mee ligt, dan vinden we het niet leuk meer denk ik.

Geen opmerkingen: