18 oktober 2007

Ook Facebook vergrijst


Hadden we al ontdekt dat Hyves aan het vergrijzen is en dat ouderen de site massaal omarmen, ook Facebook ziet steeds meer oudere gebruikers toetreden. Facebook is in beginsel ontworpen voor scholieren en studenten, maar biedt veel functies die erg interessant zijn. Functies die veel andere netwerken niet hebben. De New York Times bericht zelfs van een 73-jarige Facebook gebruiker en de "over 40 is ‘facebook creepy’” groep die het netwerk kent. De naam geeft al aan dat ouderen op Facebook vreemd worden gevonden. Maar ze zijn er wel en ze nemen in aantal toe. Het artikel in de New York Times en de reacties van veel jonge Facebook gebruikers zorgen ook voor dit soort reacties. Men laat zich vooral niet kisten.
Geduchte concurrentie dus voor de Eons-achtigen op het internet. Zij moeten hun onderscheid nog scherper communiceren, anders verliezen zij belangrijke 'klanten'. Klanten die voor functionaliteit gaan. En het ging al niet zo goed met Eons.
Leuk detail: Ik pakte net de cijfers van Hyves er even bij (de STIR cijfers van augustus) en kom tot de ontdekking dat zij een bereik van 9,4 hebben onder 50 plus doelgroep. Dat zijn ongeveer 3,6 miljoen bezoeken per maand.


Geen opmerkingen: