21 september 2007

Seniorweb helpt half miljoen mensen internet op


Maar heeft er nog wel een kleine 2,5 miljoen ouderen te gaan. Althans, dat stelt Marion Duimel. Namens Seniorweb onderzocht deze jonge SCP onderzoekster het internetgedrag van ouderen in Nederland. In een zeer vermakelijke presentatie liet zij gisteren in het Mediaplaza in Utrecht de doelgroep in woord, beeld en cijfers zien. Het is nog zo slecht niet gesteld met het internetgebruik, al blijft er een grote groep die om verschillende uiteenlopende redenen geen gebruik maakt van het internet. Op de foto neemt Trude Maas het eerste exemplaar in ontvangst. Seniorweb telt inmiddels 2.100 ambassadeurs, 300 cursuslocaties, 80.000 leden en 750.000 websitebezoekers per maand.

Het 122 pagina's dikke boekje is te bestellen via het SCP voor 15,50 Euro. Gisteren heb ik er in de trein op weg naar huis van de 50 Plus Beurs in gelezen en ben blij verrast. Duimel laat op een leuke manier zien hoe de doelgroep internet omarmt, ermee worstelt, het haat, ervan houdt of gewoon geen idee heeft wat ze ermee moet. En dat zeg ik, met een natuurlijk afkeer van cijfertjes en statistiek.

Even over de 50 Plus Beurs, een gekkenhuis was en is het in de Jaarbeurs Utrecht. Mensen die de gadgets letterlijk bij elkaar uit de tassen graaien. Ik heb gisteren wat foto’s gemaakt die ik hier kan publiceren. Gisteren was ook het Route 50 Plus seminar met een eerste ontmoeting met Chuck Nyren.

Geen opmerkingen: