28 april 2008

Getver; weer een seniorentelefoon

En dat terwijl de jonge ouderen daar allang niet meer op zitten te wachten. Die willen een duidelijk, helder, goedkoop en makkelijk abonnement met een eenvoudige telefoon (van Nokia of iets dergelijks). Maar goed, volgens Emerce ziet Emporialife die marktkansen heel anders. En het zal me ook niks verbazen als ze de eerste jaren goed verkopen. 65 plussers zullen dit nog leuk vinden, maar de komende jaar zal die omzet niet gaan groeien vermoed ik.

"Na eerder succes in Duitsland en Oostenrijk wil Emporia Telecom nu zijn geluk beproeven op de Nederlandse markt. Volgens het bedrijf gaan andere aanbieders van mobiele telefoons aan de seniorendoelgroep voorbij. Dit terwijl er wel vraag naar een seniorenmobiel zou zijn.
De mobieltjes zijn gebruiksvriendelijk en ontwikkeld vanuit de behoefte van senioren. In het verleden brachten andere aanbieders vereenvoudigde versies van bestaande toestellen op de markt. Buiten een groter scherm en minder knoppen hadden deze echter dezelfde menustructuur. Emporia Telecom doet het anders, het bedrijf bekijkt bijvoorbeeld hoe de toestellen zijn te gebruiken voor de controle van medische gegevens.Het model EmporiaLIFE heeft naast grote toetsen, een eenvoudig afleesbaar scherm en een eenvoudig menu ook speciale luidsprekers. Zo kunnen mensen met een gehoorapparaat de telefoon gebruiken. De luidsprekers hebben een voor mobiele telefoons lage resonantiefrequentie. Echo, pieptonen en ruis worden hierdoor verminderd.Ook heeft het toestel een speciale alarmknop. In geval van nood kan de gebruiker hiermee met één druk op de knop gemakkelijk hulp inroepen. Wanneer de knop drie seconden lang wordt ingedrukt, belt het toestel automatisch een vooraf geprogrammeerd telefoonnummer.

Met een percentage van 14,4 procent van personen boven de 65 jaar in Nederland moet het succes ook in Nederland terug te zien zijn in de verkoopcijfers hoopt Emporia Telecom.
De EmporiaLIFE kost 199 euro en is te koop bij KPN en Belcompany."

1 opmerking:

Anoniem zei

Vraag me dan wel af, waarom deze telefoon zoe goed verkoopt! belcompany heeft hem al ± 6 maanden, en verkoopt erg goed!