03 april 2008

Nieuw 50 plus magazine


Nou ja, nieuw. Het magazine bestaat al een tijdje, maar opereert in de luwte. Het blad beleeft inmiddels haar tweede jaargang. De organisatie achter de50plusser.nl heeft het regionale magazine 'De 50 Plusser' in eigen beheer gelanceerd . Eerst in de regio Almere, later in 't Gooi en nu bezig aan een gestage opmars door Nederland met uitbreidingen naar de regio's Haarlem en Leiden. De formule heeft overeenkomsten met bestaande ouderenmagazines als Plus en Zin. De onderwerpen van de editie voorjaar 2008 zijn ingedeeld in wonen, natuur, reizen, sport en evenementen. Afhankelijk van de regio en de tijd van het jaar zullen onderwerpen en thema's kunnen variëren.

Begonnen als een advertentie- en informatiegids heeft het blad zich snel ontwikkelt tot iets dat meer weg heeft van een tijdschrift of magazine. De artikelen zijn goed leesbaar, met interessante informatie afgewisseld door leuke columns, een evenementen kalender en handige www adressen en gadgets. Het blad bedient de regionale ondernemer met het bereiken van de 50 plussers in hun eigen omgeving. Betaalbaar adverteren met een regionaal karakter. Gratis verstrekt en verspreid onder ouderen.

Een paar maren heb ik wel:

De pay-off mogen ze wat mij betreft wel wijzigen in 'gratis magazine voor vijftigers'. Infogids klinkt goedkoop.

Ik vraag me af welk deel van de 50 plus populatie zich aangesproken voelt door de titel 'de 50 plusser'. Die bestaat namelijk niet. Misschien toch nog maar eens heroverwegen?

Sommige artikelen zijn nog wat oubollig en adverteerders soms cliché, maar de ontwikkelingen wijzen op een positieve toekomst. De juiste trend en koers zijn ingezet. Succes met het veroveren van Nederland!

Geen opmerkingen: