02 augustus 2007

Ouderen ontdekken (massaal) Hyves


Social networking is booming. We hebben hier al veel te vaak geconstateerd dat ook het aanbod social networking sites voor ouderen aanzienlijk is. Nederland blijft nog wat achter, maar dat halen we in de toekomst vast wel weer in. Deze week attendeerde Gijsbregt Brouwer me in de comments bij mijn artikel op Marketingfacts op de trend dat ouderen steeds vaker gebruik gaan maken van Hyves, een medium dat aanvankelijk vooral door jongeren werd omarmd.
"Zou leuk zijn als Hyves eens aan zou geven hoe snel de gemiddelde leeftijd van de Hyvers stijgt. Ik merk dat de categorie 35-40 langzaam in begint te stromen. Hoe lang nog tot we in de doelgroep van (50)Plus komen? Schoolbank schijnt nog meer appeal te hebben voor de babyboomers. Misschien wel vanwege het gebrek aan 2.0?"
Ik ben eens gaan struinen en ontdekte dat er wel degelijk 40 en 50 plussers 'op Hyves zitten'. Kijk hier maar eens, en hier, maar ook de 200 hier, en de 300 hier en ook Plus doet mee.

Als Hyves zich, zoals deze week aangekondigd, verder blijf professionaliseren moeten zij de oudere doelgroepen misschien eens serieus in overweging nemen. In ieder geval is Hyves een zeer serieuze concurrent voor de op de oudere doelgroepen gerichte communities, platforms en social networking sites.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hyves is een levendig platform voor 50-plussers. Overigens had Plus Magazine in juni al een artikel over 50-plus hyvers ('Vrienden maken op Hyves'). Daar kwamen veel reacties op, dus het spreekt zonder meer tot de verbeelding.

Anoniem zei

Hallo,

Wij zijn de famlie Tammeling uit Groningen.
En wij doen mee met de gezelligste famlie van Nederland.
Zou u ons kunnen helpen,door u stem te geven.
Dan hier even de link,

http://www.gezelligstefamilie.nl/family.php?famid=14808263844702b91c64ebf4.38250390

Vr Groeten van de Famlie Tammeling

Anoniem zei

Ik ben beheerder van de 50 plussers hyve en het plaatje wat hier boven wordt getoont is niet de hyve voor 50 plussers maar mijn privé hyve.
De 50 plussers hyve is opgericht op 29 maart van dit jaar en telt vandaag 502 leden.
Toppie toch dat zoveel 50 plussers actief zijn op hyves. Overigens is ons oudste lid 81 jaar.

Arjan in't Veld zei

Ik zal het plaatje veranderen. Inderdaad erg leuk om te zien dat de 50 plussers Hyve al zoveel leden heeft. Vandaag postte ik dat ook www.vijftigplusser.nl met Hyve functies is uitgerust. Ben benieuwd hoe dat zich gaat ontwikkelen. De oudste Hyver is trouwens vast ouder dan 81, of heb ik het mis?

Anoniem zei

Begin 2007 is er door www.seniorgids.nl het eerste sociaal netwerk voor senioren opgezet dat veel overeenkomsten had met Hyves. De kop van het persbericht destijds: ''‘Hyves’ voor senioren, het eerste sociale netwerk voor 50-plussers op internet. Met de enige chatbox waar men elkaar nog met U aanspreekt!