23 april 2007

50 Plus Kring: eindelijk iets Hollands

Ik zou eigenlijk op deze plaats een klein excuuswoordje aan lezers van dit blog moeten richten. Waar ik altijd beweer dat er in Nederland nog geen enkel online social network is (behalve de vaak genoemde vijftigplusser.nl en seniorweb), blijkt dat er wel degelijk kleinschalige initiatieven worden ondernomen.

Alhoewel, social network, het lijkt erop. Het idee achter 50 plus kring is het vragen stellen aan elkaar. Zeker interactief karakter, maar weinig anders dan een forum.

"MijnKring is een online encyclopedie over de dagelijkse zaken waar we allemaal in het leven tegenaan lopen. Wonen, klussen, geld, gezondheid, auto's, mannen- en vrouwenzaken, kinderen, huisdieren en al het andere wat maar met ons dagelijks leven te maken heeft.We weten helaas niet alles en zitten vaak met vragen. MijnKring is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar antwoorden of zelf goede tips heeft voor andere Kringleden. "

Eén van de tabbladen van mijnkring.nl is een tabblad 50 plus. Je kunt het beschouwen als een stapje in de juiste richting. Maar waarom niet alle tabbladen van Mijn Kring onder 50 plus hangen, het 50 plus veranderen in een pakkende titel en daar dan het eerste 'echte' online netwerk voor babyboomers van maken? Zo moeilijk is het niet.

Echt Hollands dus dit, maar nog niet af.

5 opmerkingen:

Herbert Driessen zei

ik denk dat het concept 'mijn kring' goed bedacht is en dat het goed kan gaan werken als er voldoende bezoekers komen met vragen en antwoorden per rubriek. Die rubrieken gaan pas daarna op zich zelf staan. Als we nu naar het begin en het uiteindelijke succes van 'startpagina' kijken hadden we dat eerst ook niet gedacht.
De rubriek 50-plus kring heeft zeker potentie om verder uit te groeien tot een social community maar die maak je samen met de gebruikers en die moeten eerst zorgen voor content en bekendheid onder mede-ouderen. En ja, je hebt gelijk; die naam moet anders....

Unknown zei

Beste,
het verbaast me ten zeerste, van een gespecialiseerde blogger, dat je het nergens over www.vitaal.nl hebt. Vitaal is niet zojuist al seen paddenstoel uit de grond geschoten, maar bestaat al zeven jaar. vitaal.nl was het eerste en is het grootste online magazine voor 50plussers/actieve levensgenieters. Maandelijks zo'n 110.000 bezoekers en 30.000 nieuwsbriefabonnees.
lezers van vitaal.nl hebben een brede culturele en maatschappelijke interesse en bezitten in ruime mate over tijd en middelen. Ze reizen graag en veel en ze lezen zo mogelijk nog meer. Wandelen, fietsen, koken en tuinieren doen z eook graag. ook onderwerpen als sexualiteit en leven met de dood komen aan bod. vitaal.nl is dus niet te vergelijken met een seniorweb en bestaat al veel langer dan het door u genoemde vijftigplusser.
vitaal.nl heeft een zeer krachtig webvertisingnetwerk en meer aanvragen van adverteerders, dan tekorten.
Ik hoop u hiermee weer verder op de hoogte gebracht te hebben van het babyboomer land.

Wendy Hermsen

Arjan in't Veld zei

Beste Wendy,

Natuurlijk ken ik vitaal.nl en ken ik de door jou gepromote cijfers. En zo is er ook gezondheidsnet, Plus Gezondheid en nog veel meer dat een focus heeft op de oudere doelgroep. Ik noem alleen niet alle voorbeelden.

Anoniem zei

Beset Arjan,

Bedankt voor je snelle reactie nog. Fijn dat je inderdaad op de hoogte bent van vitaal.nl. Ik denk wel dat vitaal.nl een andere insteek heeft dan Plus gezondheid, of gezondheidsnet,maar ok.
Je kan inderdaad niet alles op gaan sommen. Verder laat ik graag mijn complimenten achter voor je blog. Vaak interessante, boeiende of grappige zaken. de Boekentips neem ik ook graag ter harte. Misschien had je affiliate partner kunnen worden van een boekenbestel site ofzo? :-). Het is weer bijna beurstijd. Wat vind jij nu van de 50plusbeurs...?

Arjan in't Veld zei

Ik heb zo'n partnership van amazon overwogen, maar dan wordt het meteen weer zo commercieel beladen. Het moet ook leuk blijven. Behalve Adsense heb ik geen advertenties op mokka.

Wat ik van de beurs vind? Leuk, maar voor een oudere doelgroep dan de vijftiger. Ik ga ter inspiratie en om wat contacten te ontmoeten.

Ik begrijp dat jij bij Vitaal.nl werkt? Jullie staan op de beurs toch?