25 februari 2007

Speelgoed voor opa's en oma's

Ik lees net een interessant verhaal over de laatste New York Toy Fair. Daar werd duidelijk dat speelgoed voor grootouders een gat in de markt is.

Vorige week kondigde Grand magazine ook al aan de band tussen opa en oma en hun kleinkinderen een centrale positie in het blad te geven.

Marketing gericht op grootouders is (voor speelgoedfabrikanten) een enorme groeimarkt. Aldus de marketingmanager van Sababa Toys, een bedrijf dat zich specialiseert in het opnieuw op de markt brengen van nostaligsch speelgoed. "Grootouders zijn jong, hebben geld te besteden, tijd genoeg, zijn vaak en veel online en verwennen graag hun kleinkinderen. Hun eigen kinderen zijn immers het huis uit en staan al op eigen benen."

Neem de telefoon op de foto, ontworpen in 1962 en door veel babyboomers gebruikt in hun jeugd en bij de opvoeding van hun kinderen.In de tijd van de telefoons met draaischijf leerden kinderen op deze manier telefoneren. Als zij dit product in de speelgoedwinkel zien doet nostalgie de rest.

We zien dus binnenkort het leesplankje, de Matchbox autootjes, de eerste versie van Lego, insteekmozaïk of de blokboekjes weer terug bij Intertoys?!

Geen opmerkingen: