14 februari 2007

Babyboomer opa's en oma's


Een beetje vreemd klinkt het wel 'grandboomers'. De term is een samentrekking van grandparents en babyboomers en werd bedacht door het Amerikaanse Grand magazine . Dit blad richt zich primair op de oudere babyboomers, met celebrity oma Joan Collins op de cover. Naast zaken die we ook in ons eigen Plus magazine zouden kunnen aantreffen, doet Grand er informatie in over kinderspeelgoed, uitstapjes met kleinkinderen etc. De babyboomers als grootouders zijn big business. Ze hebben geld en hun kinderen staan al op eigen benen. Dus zijn nu de kleinkinderen aan de beurt.

Grand gaat in haar strijd het 'grootouder' zijn te verheerlijken nog een stapje verder. Het blad presenteert een heuse 'sexiest celebrity grandparent' contest, met kandidaten als Sean Connery, Sophia Loren en Julio Iglesias.

Als dit de trend wordt, dan krijgen ouderen straks geen 50 plus of 65 plus korting meer, maar 'opa en oma' korting. Opa en oma met korting naar de Efteling: volwassenen 20 Euro, opa's en oma's 16 Euro, mits in bezit van kleinkind.

Geen opmerkingen: