27 februari 2007

Dating voor boven de 70

Match.com, één van de grootste online datingsites ter wereld, heeft de single babyboomer als doelgroep nummer 1. Als er ergens groei te behalen valt, dan is het in deze groep. Volgens eigen bronnen is het aantal babyboomers dat lid is explosief gestegen met maar liefst 350% tot maar liefst 1,7 miljoen. Dat is ongeveer 11% van het totaal aantal ingeschreven singles.

Niet helemaal babyboomer, maar wel onderdeel van de nieuwe strategie, is de meest recente tv campagne van Match.com. In een kort spotje treedt een 71-jarig Newyorkse weduwe in de spotlights. Match.com geeft een heel duidelijk signaal af. Dating is ook op latere leeftijd totaal niet eng.De Newyorkse gaat schuil achter de inlognaam DanishBeauty22. Onder die naam vertelt ze op haar blog over haar belevenissen. Over mannen die met haar naar de opera willen, of naar Schotland, of Japanners die haar als westerse vrouw in eigen land willen trouwen. Herkenbaar voor velen, een taboe voor anderen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Senioren dating, wel even wennen, beetje eng. Ik kan je zeggen dat ik een leuke man ben tegen gekomen via een dating site.
Was wel eng zo de eerste keer, maar na wat chatten en mailtjes sturen hebben we elkaar na 4 weken eens gebeld.
Aantal keren gebeld en toen werd ik uit genodigd om eens te gaan eten, gewoon in een restaurant.
Nu? Nu ben ik weer verliefd, heerlijk net als vroeger...
Internet dating, ikke wel.

Succes, Josefien