12 september 2010

70% van de 50-plussers is online

Dat blijkt uit recente STIR metingen. De Nederlander zit weer langer op internet. Was de gemiddelde surftijd in 2009 nog 7 uur per week, inmiddels neemt het internetten gemiddeld 8,3 uur per week in beslag. 25% van de Nederlanders van 13 jaar en ouder surft wel eens op een mobiel, dat was in 2009 nog 18%. Deze cijfers blijken uit een onderzoek van Intomart GfK die de Stichting Internetreclame (STIR) en de Verenigde Internetexploitanten (VINEX) dinsdag bekendmaakten.

Van de Nederlanders boven de 13 is 86% online. Ook dit aantal steeg in de 1ste helft van 2010. Van de 50-plussers is 70% actief op internet. Bij de leeftijdscategorie 13-34 jaar is de internetpenetratie inmiddels 100%. Zij zijn met 14,5 surfuren per week de meest intensieve gebruikers van internet. Het onderzoek werd gehouden onder 2000 Nederlanders van 13 jaar en ouder.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey jongens,

Super interessant allemaal, maar dat ze op internet zitten is inmiddels wel bekend, ze kunnen er ook niet meer om heen!
Maar hoe win je nu als ondernemer het vertrouwen van deze doelgroep?
Bedoel niet een of ander shabby product hard aan de man brengen. Maar een puur en goed product, waar overigens niet alleen deze doelgroep baat bij heeft maar meerdere.
Deze doelgroep staat er natuurlijk om bekend nog wat voorzichtig en terughoudend te zijn.
Simpel de vraag waar zit hem de winst op het gebied van vertrouwen op website binnen de doelgroep 50+
Ciao

Arjan in't Veld zei

Bel of mail mij gerust eens. Het antwoord is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Veel zaken die ook voor andere klanten gelden gaan op.