16 april 2010

Oude liefde roest niet

Uit de enquête onder 467 ouderen blijkt dat een jeugdliefde vaak een onuitwisbare indruk achterlaat. Zo meldt Plus Magazine. De eerste liefde is toch een ijkpunt waarmee alle anderen die daarna nog komen worden vergeleken. Positief en negatief. Oude liefde roest niet dus.

Eén op de tien ondervraagden denkt zelfs nog vaak aan de oude vlam. Wat natuurlijk altijd blijft is de nieuwsgierigheid. Daarom zou 66% van de ondervraagden de jeugdliefde nog wel eens willen ontmoeten. Om bij te praten en herinneringen op te halen, maar voor enkelen (6%) toch ook om te achterhalen of de gevoelens van weleer er nog zijn. Maar niet alle ervaringen zijn positief. Zo ontmoette een van de ondervraagden na 40 jaar haar jeugdliefde: ,,En dat was meteen het einde ervan”. Volgens anderen nemen gedane zaken geen keer, maar de belangrijkste reden om minder naar het verleden te hangen is: ‘Ik ben gelukkig met mijn huidige leven'.

Mooi perspectief voor alle senioren- en 50-plus datingsites. Zorg ervoor dat oude geliefden elkaar weer terug kunnen vinden. Bijvoorbeeld na scheiding met de huidige partner.

Geen opmerkingen: