04 april 2010

Een midweekje weg om de relatie goed te houden


Speciaal voor echtparen van 55 jaar en ouder, organiseert Mar-Enc Plus een midweek om hun relatie goed te houden. Het klinkt als een grap, maar lijkt een heel serieus aanbod. Op vakantie om het huwelijk intact te houden, speciaal voor iedereen ouder dan 55.

Reisaanbieder Mar-Enc Plus is onderdeel van het protestants christelijke Marriage Encouter, een wereldwijde organisatie die inmiddels al meer dan dertig jaar in Nederland weekenden aanbiedt.

Een huwelijksweekend speciaal voor echtparen van 55 jaar en ouder, is dat nog wel nodig? Dat vragen u en ik ons allebei waarschijnlijk af. "Ja", zeggen Ton en Olga Elferink van Mar-Enc Plus. "Waren stellen vroeger druk met het getrouwd zijn, de carrière, het werk en de kleine kinderen; nu zijn er veranderingen met betrekking tot gezondheid, werksituatie, seksualiteit en het zicht op pensioen. Hoe ga je dan nog samen verder, in harmonie en genietend van het samenzijn? Veel dingen gaan vanzelf, maar een relatie goed houden, vraagt ook dan om wederzijdse inzet."

Marriage Encouter werkt vanuit de gedachte dat wanneer ouders elkaar beter leren kennen en elkaar op gevoelsniveau ontmoeten, dit hun relatie zal verdiepen, met een gunstige invloed op hun kinderen.

Weet niet of ik het mijn eigen ouders zie doen, maar kan uit eigen doelgroeponderzoek beamen dat het moment rond of net na het 50ste levensjaar inderdaad flinke veranderingen met zich meebrengt. Ons eigen rollencommunicatiemodel is op die veranderende rolpatronen gebaseerd. Maar of een midweekje vakantie daar een oplossing voor biedt?

Geen opmerkingen: