Bankverzekeraar ING vroeg gepensioneerde managers of ze zin hadden jong talent te coachen. Het enthousiasme bleek groot. En logisch ook. Veel vijftigers en zestigers staan te popelen om hun kennis als mentor over te dragen op jongere generaties. Dan telt hun wijsheid mee.
'Waarom vragen we niet onze pas gepensioneerde managers?' opperde Edith de Jong, voorzitter van het netwerk voor vrouwelijke leidinggevenden van ING. De bankverzekeraar zocht een betaalbare manier om zijn managers te laten coachen. Veel managers tussen de 20 en 50 jaar hadden aangegeven behoefte te hebben aan een coach die hen hielp bij het uitstippelen van hun carrière. Op de oproep aan de vereniging van gepensioneerde ING'ers kwam een onverwacht grote respons. Negentig oud-ING'ers meldden zich: er waren slechts 25 coaches nodig. Ik kijk er zelf overigens niet van op.
LTP Transition, adviesbureau voor personeelszaken, maakte een keuze uit de voormalige managers. 'Sommigen zijn nu eenmaal te eigenwijs om te kunnen coachen,' zegt Daniella Balabanova van LTP Transitions. Wat de pensionado's tijdens hun loopbaan deden, interesseert LTP nauwelijks. De uiteindelijk geselecteerde kandidaten werkten op de automatiserings-, personeelszaken- en communicatieafdeling van ING. Twee dagen lang kregen de 2 vrouwen en 23 mannen van 62 jaar en ouder een stoomcursus coaching.
De pensionado's begeleiden sinds eind oktober grofweg twee managers in zes tot acht gesprekken van anderhalf uur. Ze krijgen alleen een onkostenvergoeding: zo stellen ze hun (pre-)pensioen veilig.
Slim van ING. Ik ben benieuwd wie volgt. Martijn, bedankt wederom voor de tip.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten