27 mei 2008

Werkloze oudere als zelfstandige aan de slag

Goed nieuws op Nu.nl! Amsterdam heeft in twee jaar tijd via het project Eigen Werk al een paar honderd werkloze 40-plussers als zzp'er (zelfstandige zonder personeel) aan het werk geholpen. Alkmaar heeft de formule inmiddels overgenomen en met een aantal gemeenten lopen hierover gesprekken.

Voor ouderen die werkloos worden, is het een hele toer weer aan de slag te komen. Eigen Werk helpt hen met het opzetten van een onderneming. "Mensen zeggen vaak dat je als ondernemer wordt geboren. Maar dat is een misvatting. Ondernemen kan je leren", zegt projectleider Frans Heessels.


Het project, waarin het Centrum voor Werk in en Inkomen, uitkeringsinstantie UWV en de Dienst Werk en Inkomen Amsterdam samenwerken, begon twee jaar geleden. Inmiddels krijgen in Amsterdam alle 40-plussers die zich als werkzoekende inschrijven de vraag of zij er wel eens aan hebben gedacht voor zichzelf te beginnen. Informatie kunnen zij vinden op http://www.projecteigenwerk.nl/


Proef
Van de 554 mensen die aan het project zijn begonnen, hebben inmiddels 231 mensen geen uitkering meer nodig en draaien 108 mensen "proef" met hun nieuwe onderneming. De ervaring leert dat van hen 70 procent binnen afzienbare tijd ook helemaal in eigen bestaan kan voorzien.

Geen opmerkingen: