27 mei 2008

"Oma, vertel eens..."

Het is volgens de Pers van vandaag inmiddels een heuse commerciële hit: het inhuren van een professional om je levensverhaal te laten optekenen. En met de babyboomgeneratie die nu massaal ouder en oud wordt zal die trend volgens mij alleen nog maar doorzetten. Babyboomers hebben veel te verhalen en te vertellen en voelen volgens mijn onderzoeken een drang om die kennis en verhalen over te dragen aan het nageslacht. En dan zijn fotoboeken en video's misschien niet genoeg om 'onsterfelijk' te worden. Wie schrijft die blijft is het credo.

Bedrijven als Mijn Memoires tieren er welig bij. Een simpele stamboom kost zo'n 100 euro, maar een uitgebreid stamboomonderzoek en een serie interviews met ingebonden boekverslag kost al snel zo'n 15.000 à 20.000 Euro. Big business dus.

Wellicht ook een gat in de markt voor bedrijven. Laat een professional interviews afnemen met scheidend managers en pensioenrijpen. Om kennis vast te leggen en in boekvorm/documentvorm voor volgende generaties werknemers vast te leggen.

1 opmerking:

Anoniem zei

De starversie van het doe-het-zelf pakket voor consumenten kost maar € 29.95.
De optie zoals beschreven in de laatste alinea van uw blogbericht bieden wij aan via www.mijnmemoires.nl/bedrijven

Bedankt voor uw aandacht.

Met vriendelijke groet,
Martin van Dam
Mijn Memoires