29 februari 2008

Seniorenfiles? Het moet niet gekker worden!


De Verkeersinformatiedienst (VID) en de verkeersdienst ANWB signaleren steeds vaker zogenaamde 'seniorenfiles' tijdens de avondspits. De files ontstaan doordat ouderen na een dagje uit of familiebezoek tegelijk met forensen en het woon-werkverkeer naar huis willen.
Dat meldt De Telegraaf vandaag. Zo stonden er ondanks de voorjaarsvakantie de afgelopen twee weken niet minder avondspitsfiles. "We zien dat de seniorenfiles de avondspits flink verzwaren. Deze categorie mensen gaan 's ochtends wel later van huis, maar willen toch rond het avondeten thuis zijn. En dus belanden ze samen met het reguliere woon-werkverkeer massaal in de files", zegt VID-woordvoerder Patrick Potgraven in De Telegraaf. De ANWB constateert dat vooral de files op vrijdagmiddag beduidend drukker zijn geworden.

Het zal ongetwijfeld een oorzaak zijn van de files tijdens de voorjaarsvakantie, maar het komt bij mij vooral over als zoeken naar een zondebok. Nederland lijdt aan een verkeersinfarct, daar zullen senioren niet zozeer oorzaak van zijn of gaan worden. Tenzij dit één van de eerste negatieve gevolgen van vergrijzing is. Mensen die meer tijd hebben en dus meer dagjes weggaan.

1 opmerking:

Anoniem zei

Inderdaad, senioren-files. Ik heb er dagelijks last van. Onnodig links hangen, traag reageren, onvoorspelbare reacties etc etc..
Gewoon al die ouderen een test laten doen om bv het circuit in Zandvoort of Assen binnen een bepaalde tijd te ronden. Redden ze dat niet dan gewoon het rijbewijs inleveren of ontzegging binnen bepaalde tijdstippen.