11 maart 2008

Meer 50 plussers online

Toevallig zat ik vandaag in de uitzending op L1, een Limburgse radiozender. De discussie waarin ik mocht bijvallen ging over de economische kracht van ouderen. Het verhaal nam een wending naar internetgebruik. Een aanwezige dame van 72 steigerde over het feit dat alles tegenwoordig via het internet gaat. Haar probleem is dat van een groot aantal mensen, maar gelukkig worden dat er steeds minder.

De groei van het aantal Nederlanders dat op internet surft, ligt volgens bericht van het ANP bij de 50-plussers. In die leeftijdsgroep steeg het aantal internetgebruikers van 52 procent in 2006 naar 59 procent vorig jaar.

Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van De Stichting Internetreclame (STIR).
Eerder dit jaar meldde de stichting al dat elf miljoen Nederlanders online zijn, een groei van 7 procent ten opzichte van een jaar eerder. Nu blijkt dus dat vooral senioren daar debet aan zijn.

Onder jongeren (13 tot 34 jaar) is de 'internetpenetratie' (het aantal gebruikers) 98 procent. Jongeren brengen met 9,9 uur per week de langste tijd op internet door.
Internet heeft in deze doelgroep een aandeel van 22 procent in de totale mediaconsumptie. Bij de 50-plussers ligt dat aandeel op slechts 5 procent. Die lezen langer in tijdschriften en dagbladen.

Geen opmerkingen: