17 augustus 2007

Veel oudere startende ondernemers

Het nadeel van reizen is het missen van je eigen krant en je eigen nieuws. Zeker met een tijdsverschil ben je niet altijd op de hoogte van hetgeen gebeurt in je eigen land. Het voordeel is het internationale nieuws dat iedere dag van dichtbij te volgen is. Ik las hier dinsdag in de Miami Herald dat in Amerika veel ouderen starten met een eigen bedrijf. En jawel, 15 augustus bericht ook Sprout hierover. Een recordaantal Amerikanen kiest voor het ondernemerschap. Een trend die we wellicht ook in Nederland nog gaan zien. Zeker als het pensioen straks niet meer voor iedereen mogelijk is en op hoge leeftijd werken 'gewoon' gaat worden.

2 opmerkingen:

Inlev Consultancy zei

Wat is hoog? 85?
dat is hoog. ik ben bijna 66 en draai met veel enthousiasme een net opgestart bedrijfsadviesbureau.
krantje lezen, nieuws volgen, doe ik ook allemaal, evenals veel autorijden, onvermijdelijk in dit vak.Onderweg kan ik de mooiste cd's draaien, van Ben Tiggelaar tot
Frans Kwakman, gratis college in de auto.Ook Mozart en Elvis. Groet van Roalah Leppink( Inlev Consultancy)

Arjan in't Veld zei

Dankjewel voor je reactie. 85 is hoog. 65 zullen velen ook hoog vinden, maar is in de toekomst een normale leeftijd om nog werkzaam te zijn. Senioriteit en ervaring zie ik zelf altijd als een pré, zeker in het consultancy vak. Ik kan me dus voorstellen dat de zaken goed gaan.