12 juni 2010

Social netwoking is populair bij 50-plussers


Stelt de Telegraaf gisteren. Sociale netwerken, als Facebook, Twiter en MySpace, blijken niet alleen geliefd onder jongeren, zo stelt de krant. Uit nieuw onderzoek blijkt dat meer dan een kwart van de Amerikaanse bezoekers van deze sites 50 jaar en ouder zijn. ”De nieuwste gegevens laten ons inzien dat sociaal netwerken een steeds groter deel uitmaakt van het dagelijks leven van Amerikaanse 50-plussers”, vertelt een woordvoerder van de ouderenorganisatie AARP die het onderzoek heeft uitgevoerd. Volgens de AARP is Facebook veruit het populairste netwerk onder haar leden, gevolgd door MySpace, LinkedIn en Twitter. Bijna een kwart van alle oudere Amerikanen is aanwezig op Facebook en 73 procent zegt het vooral te gebruiken om contact te onderhouden met familieleden, vrienden en verwanten. Bijna de helft van de 50-plussers zegt kennis te hebben genomen van sociale netwerksites door familieleden, voornamelijk een kind of kleinkind.

Is dat nieuws?

Eerder werd in Nederland al onderzocht dat zo'n 22% van alle 50-plussers Hyves en Facebook gebruiken. Vooral die twee, omdat ze dat kennen. Twitter was toen pas net aan een opmars bezig.

Veel interessanter is de vraag wat mensen doen op die sociale netwerken. Het Nationale 50+ Panel onderzocht begin dit jaar hoe men zich gedraagt in dergelijke netwerken. Als een zoeker, surfer en vooral een 'voyeur'. Het gaat niet om nieuwe vrienden maken en 'expressie'(het profiel wordt niet gepimpt), maar om de indrukken die men er op doet, het contact met eigen sociale kring, maar vooral het kijken naar wat anderen aan het doen zijn.

Daar zou ik nog wel wat meer over willen weten.

1 opmerking:

Easy Marketing zei

Er is zeker een stijging van 50+ op internet geconstateerd en dit is altijd belangrijk voor website optimalisatie en andere diensten die via internet worden aangeboden.

Daarbij komt dat dit o.a. weer aanduidt dat we steeds individualistischer worden. Vandaar dat er ook in Maastricht nu gekeken wordt of de zorgcentra's nog wel voldoen aan de eisen van de huidige maatschappij. Zo zijn er zorgcentra's van mening dat groepsruimtes niet meer toereikend zijn.

Ik ben benieuwd...

groeten,

Stijn Driessen