09 juni 2007

Seniorenstad in Noordoostpolder

Senioren kunnen in de gemeente Noordoostpolder eind 2008 al terecht in hun eigen stad. Dat nieuws bracht de Pers gisteren uitgebreid voor het voetlicht. De provincie, gemeente en woningcorperatie Mercatus hebben ingestemd met plannen voor een buurt die helemaal is afgestemd op bewoners van 55 jaar en ouder. Alex Sievers van architectenbureau Inbo dat tekent voor de plannen stelde eerder nog dat de eerste bewoners pas over een aantal jaren hun intrek kunnen nemen.

Recreatiegebied

Nieuw Schokland, zoals de stad gaat heten, wordt gebouwd op een nieuw te ontwikkelen woon- en recreatiegebied in de buurt van het dorp Nagele. Er komen ongeveer 2000 koop- en huurwoningen in diverse prijsklassen. Woningen bedoeld voor 55-plussers. Daarnaast worden er ook een sport- en ontspanningscentrum, een zorgcentrum, een golfbaan en een jachthaven gebouwd. Een winkelcentrum is eveneens voorzien.

Eisen

De architect, Alex Sievers, zegt dat de nieuwe stad helemaal gaat voldoen aan de wensen van de toekomstige bewoners. ,,Nieuw Schokland is ontwikkeld in samenspraak met ongeveer veertig senioren uit de Noordoostpolder. Tijdens verschillende workshops hebben zij bepaald aan welke eisen en wensen deze speciale woonomgeving moet voldoen. Met deze gegevens zijn wij gaan ontwerpen.''

Geen opmerkingen: