02 december 2008

Een nieuwe of een oude Solex?De Solex is al sinds jaar en dag het stijlicoon van vervlogen tijden. Waar in de jaren '60 Jan en Alleman op reed. Genoeg om menig babyboomer te doen vervallen in katzwijm. Maar waar van alle stijliconen uit de gouden jaren '60, '70 en '80 inmiddels nieuwe hippe versies zijn verschenen ( de New Beetle, de Fiat 500 en de Mini Cooper van BMW) en waar motormerken bijna alleen maar retro's maken, blijven brommermerken nog achter in het herintroduceren van oude modellen.

De Franse zakenman Jean-Pierre Bransard vroeg zich af wat er met Solex gebeurd was, ontdekte de merkrechten in een bureaula in Itali├ź en komt vrijdag ook de Nederlandse markt op met een elektrische moderne uitgave van de oudere pruttelende en rammelende Solex. Voor 1595 Euro bent u de trotse eigenaar. Te koop bij de Halfords. Helaas met wat minder charmante geluiden dan een echte klassieker, maar wel met een uiterst milieuvriendelijke CO2 neutrale elektromotor.

Hij is volgens de importeur vooral bedoeld voor studenten en de eco-chic (zeg maar de mensen die ook Priussen kopen). En daarmee dus een product voor de welgestelde en milieubewuste babyboomers.

Geen opmerkingen: