05 december 2008

Senior games trapt af in Olympisch stadion


Van 7 tot 12 september 2009 vinden in Zeeland de eerste Senior Games van Nederland plaats. We hebben daarmee een primeur te pakken. Een dergelijk sportevenement heeft nog nergens in Europa plaats gevonden. Hoezeer ik de benaming 'senior' ook in twijfel trek, het blijft een prestigieus en ambitieus project. Aankomende dinsdag 10 december wordt in het Olympisch stadion een bijeenkomst georganiseerd waar het programma nog eens wordt toegelicht. De officiƫle Nederlandse presentatie als het ware. Met vrije toegang, dus ga ik zelf even kijken.


Het persbericht:


"In maar liefst 22 sporten wordt er door 4500 sporters op het hoogste niveau gestreden.De Senior Games 2009 dient als aanjager en motivator voor het thema '50-plussers en sport'. Een nieuwe generatie 50-plussers, die een actieve levenshouding en maatschappelijke participatie nastreven, waar veel sporten, gezondheid, genieten en plezier centraal staan, is opgestaan. Deze groep verdient erkenning en hoort een herkenbare plek te krijgen binnen de Europese sportstructuur.


Onder leiding van de Vlaamse sportpresentator Louis de Pelsmaeker, oud topsporters Ard Schenk, Daley Thompson en universitair docent & onderzoeker bewegingswetenschappen Mathieu de Greef wordt gesproken over het gezondheids- en maatschappelijk belang van 50-plussers en sport. Tevens geeft Ton Kienhuis, directeur Senior Games 2009, een toelichting op het evenement.


Programma 10 december:


16.00 uur Inloop met ontvangst door presentator Louis de Pelsmaeker

16.25 uur Openingswoord drs. Harry van Waveren sportgedeputeerde provincie Zeeland

16.30 uur dr. Mathieu de Greef, docent Instituut Bewegingswetenschappen

16.45 uur Ton Kienhuis, directeur Senior Games 2009

17.00 uur Ard Schenk, ISU bestuurder, voormalig topschaatser & Chef de Mission

17.20 uur Interview Daley Thompson, tweevoudig OS kampioen tienkamp UK

17.30 uur Gelegenheid tot vragen stellen

17.45 uur Ondertekening sponsorpartner overeenkomsten

18.00 uur Proeverij Zeeuwse Zilte Zaligheden


Verder informeren wij u over het 2-daags symposium, dat in de week van de Senior Games plaatsvindt.De organisatie nodigt u van harte uit om aanwezig te zijn tijdens de landelijke presentatie 'Senior Games, 50-plussers en sport' op woensdag 10 december aanstaande van 16.00 tot 19.00 uur in het Regardz Event Center in het Olympisch Stadion 24-29 te Amsterdam. "

Geen opmerkingen: