15 januari 2011

Rekenfoutje van Kuoni?Soms zie je van die advertenties waar je eerst een keer of 3 naar moet kijken, nog eens de tekst moet lezen, om te begrijpen wat er nou impliciet staat. En dan begrijp je het soms nog niet helemaal. Dat had ik bij deze advertentie van Kuoni travel. Zag hem vorige week ook al in het FD. En dacht meteen: slim, 50-plus en inderdaad prima voor het FD magazine. Spot on 50+ doelgroep met geld. Toch blijft de tekst in het midden me intrigeren.... over 40 jaar? Het lijkt op een rekenfoutje.

Waarom?

We weten uit 50-plus onderzoek immers dat dit soort camper-rondtochten vooral bij 50-plus populair zijn. Relatief duur, veel vrijheid en alle tijd om rustig te ontdekken. King of the road zeg maar. We weten ook dat die doelgroep nog lang niet bezig is met een plekje in het bejaardenhuis. Dus dat noemen voelt al niet goed. Voor veel babyboomers is dat immers een doemscenario. En toch wordt hier openlijk gerefereerd aan een bejaardenonderkomen. Herkent 50-plus dat?

Ik blijf ook zitten met die 40 jaar. Voor de snelle rekenaars moet deze advertentie dan zijn bedoeld voor dertigers en veertigers. Die zijn over 40 jaar eind 70 of 80 en dus bejaardenhuis'rijp'. Spreekt dit hen aan? Zo'n rondtochtvakantie?

Of was het toch 50-plus en een rekenfoutje van de maker?

1 opmerking:

Thomas zei

Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook wat vraagtekens stel van manier van schrijven in de advertentie. De zin lijkt eerder geschreven voor 30-minners dan 50-plussers die je toch minder 'populair' moet aanspreken zou ik denken...