19 juli 2010

Babyboomer neemt werk niet meer naar huis

Een grote meerderheid van de werknemers slaagt er heel goed in om tijdens de vakantie de knop om te draaien en hun collega's en baas te vergeten. Hoger opgeleiden zijn op vakantie het meest met het werk bezig. Deze groep wordt het vaakst gebeld of gemaild door hun werk, terwijl ze op vakantie zijn.

Hoger opgeleiden

Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van het uitzendbureau Randstad. Daarbij blijkt dat 66 procent van de werknemers tijdens hun vakantie hun werkgever helemaal op de achtergrond kunnen schuiven. Uitzondering daarop vormen echter de hoger opgeleiden, want daar is een grote groep tijdens de vakantie wel met zijn werk bezig. Vier op de tien hoger opgeleiden wordt tijdens zijn vakantie bovendien geregeld gecontacteerd over werkgerelateerde onderwerpen.

Babyboomgeneratie
Kijkend naar de verschillende generatie die zich op de arbeidsmarkt begeven, valt op dat babyboomers het beste in staat zijn om het werk van zich af te zetten tijdens de vakantie. De jongste generatie werknemers denken het vaakst aan hun werk tijdens vakantie

Geen opmerkingen: