10 maart 2010

50% van de autoverzekeraars discrimineert 65-plussers


65-plussers kunnen slechts bij 14 van de 46 autoverzekeraars terecht voor het afsluiten van een nieuwe verzekering zonder leeftijdstoeslag. Bij 23 bedrijven kan een 65-plusser zich helemaal niet verzekeren. Zij kunnen dus niet profiteren van de overstapkortingen waarmee aanbieders adverteren. Dit is het resultaat van een onderzoek van productvergelijker Verzekeringssite.nl die in voorgaande jaren tot dezelfde conclusies kwam.

Slechts veertien verzekeraars accepteren alle senioren zonder dat zij een premietoeslag berekenen. Het gaat hierbij om de autoverzekeringen van de ANWB, De Nationale Autoverzekering, Europeesche, Generali, HDI, InShared, Kruidvat, OHRA, Orion Direct, Polis Direct, RVS, Unigarant, Univ├ę en ZLM. Tercht concludeert de directeur van verzekeren.nl dat ouderen niet meer brokken maken dan jongeren. Het blijft een raadsel waarom men op basis van de leeftijd waarop mensen nog wel doorwerken, zich niet meer kunnen verzekeren bij de onderzochten maatschappijen. Waarschijnlijk kunnen ze na hun 64e er dan ook niet meer werken of worden ze door collega's opgehaald? De slimme verzekeraars weten dat het aantal 65-plussers hard groeit en deze markt veel potentieel biedt. Op 6 januari 2010 kopte het CBS nog 'Fors meer 65-plussers hebben een auto'

Op de 'Wat U Zegt' pagina van de Telegraaf geeft al 94% van de stellingdeelnemers aan dat het weigeren van senioren door verzekeraars discriminerend is. Leeftijd is nou eenmaal een slechte raadgever.

Geen opmerkingen: