01 februari 2009

Weg met die surfende senioren; voor hun eigen bestwil

Stelt Eus in BN de stem. En Eus, jij hebt het volgens mij nog niet helemaal door. Zijn alle mensen ouder dan 55 oudjes, bejaard of senior? En is iedereen boven de 55 digibeet, en dus een klein beetje debiel?

De aanleiding voor het opruiende bericht van Eus is de Stichting Welzijn Ouderen Geertruidenberg (SWOG). Die start binnenkort een computercursus voor 55-plussers.

De reactie van Eus: "Hmmm, ik weet niet of het nou wel zo'n goed idee is om deze doelgroep wegwijs te maken op de computer en digitale snelweg.Veel digibeten op leeftijd weten ook na zo'n cursus nog steeds niet het verschil tussen een broodrooster en een computer. Dus ga maar na waarin zo af en toe de boterham en waarin de rewritable CD-ROM wordt ge-insert.Begrijp me goed, ik heb niks tegen surfende senioren. Maar ik zie het als een belangrijke taak van alle 55-minners om onze oudjes te beschermen tegen de gevaren van computers en internet.Ik voorzie namelijk een hoop gedoe met al die browsende bejaarden. Zijn ze straks hun kunstgebit kwijt… gaan ze zoeken via Google.Of: 'Jan, kijk even op de homepage van de kleinkinderen wanneer ze ook alweer jarig zijn?' En als oma last heeft van gordelroos? Inderdaad. Dan laat ze zich krabbelen op Hyves. In de coffeecorner bestellen ze voortaan cappuccino met een slagroom punt nl. En ik zal er nooit aan wennen dat al die moderne ooms en tantes op een verjaardag gezellig zitten te kletsen over bloggen, emoticions, IP-adressen, trage FTP-servers, grappige FW:mailtjes en error 404.Oké, noem me maar ouderwets. Maar ik zie onze 55-plussers toch echt veel liever op hun eigen harde schijf achter de geraniums door de Windows gluren. Een virusvrij weekend gewenst.Eus Roovers. "

Oordeelt zelf.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Jammer dat je de vette knipoog in dit stukje niet herkent.

Alsof ik daadwerkelijk iets tegen surfende senioren zou hebben. Integendeel, zelfs.

Groeten,

Eus

Arjan in't Veld zei

Misschien heb ik de context dan verkeerd geïnterpreteerd. Excuses daarvoor. De knipoog zal dan niet door iedereen zo zijn begrepen. Is een vrij hardkennig vooroordeel dat nog altijd blijft bestaan.