05 november 2008

Artikel: Ouderenmarketing door een andere bril

Vandaag op Molblog en deze maand in Tijdschrift voor Marketing. Een artikel van Martijn de Haas en ondergetekende:

"Alle pogingen ten spijt gebeurt er weinig tot niets op de ouderenmarkt. Nederland vergrijst in rap tempo, met als gevolg een doelgroep van vijf miljoen oudere consumenten met aanzienlijk veel vrije tijd en koopkracht. Het overgrote deel van deze vijftigplussers geeft echter aan zich niet te kunnen identificeren met de huidige reclamecampagnes, gericht op een jonger publiek. Voor marketeers en reclamemakers blijkt het moeilijk om vaste patronen te doorbreken. Met enig inzicht in de problematiek, een ander kijk op segmentering en een gezonde dosis lef lijkt een doorbraak echter dichterbij dan gedacht.

Arjan in’t Veld (creative director/partner van Inthefield marketing & communicatie) en Martijn de Haas (oprichter van Active Development) houden op Marketingonline.nl een pleidooi voor leeftijdsloos segmenteren.Door te segmenteren op levensfase of kenmerk kan de vijftigplusdoelgroep heel doeltreffend worden aangesproken, zeggen de twee in dit artikel(pdf).

Bedrijven moeten zich beseffen dat een levensloop van 50, 60 of 70 jaar heel veel kanten op kan. En dat sommige fasen in die levensloop pas relevant zijn na een bepaalde leeftijd. Het moment waarop de kinderen het huis uit gaan bijvoorbeeld. "

Geen opmerkingen: