15 oktober 2008

Was ik maar vast 53 en op mijn romantisch hoogtepunt

Uit Brits onderzoek blijkt namelijk dat mannen rond hun 53e levensjaar romantisch gezien op hun hoogtepunt zijn. Op die leeftijd verrassen ze hun partner graag met een simpel gebaar. Dat blijkt uit Brits onderzoek onder 2.000 mannen, verschenen in de Daily Mail.

Het feit dat de vijftiger al een schat aan ervaring heeft, speelt een grote rol. Mannen worden wijzer en weten beter wat een vrouw precies wil. De vele twisten met zijn partner, de honderden fouten en blunders door de jaren heen, werpen op latere leeftijd dan toch hun vruchten af.

Volgens de Britse onderzoekers worden mannen niet alleen wijzer, maar spannen ze zich later ten volle in. Zo bleek uit de studie dat een derde van de 50-plussers hun partner onlangs wist te plezieren met champagne, 73 procent stamelt lieve woordjes als 'hoe mooi ze wel is', en 85 procent zou het huis niet verlaten zonder een afscheidskus. Van de 20 tot 25 jarigen haalde slechts één op de vier goede punten met een dinertje bij kaarslicht. Bijna de helft van alle vijftigplussers doet dit regelmatig. Even populair bij de vijftiger is een picknick (50%), een ontbijt op bed (42%), gedichtje schrijven (28%), bloemen, pralines en parfum kopen (47%), rozenblaadjes in het bad strooien (26%) en een wandeling in de regen (33%). (lvl)

Geen opmerkingen: