30 september 2008

Worden filmsterren wel oud?


Een vraag die mij vaker bezig houdt. Ik vond hem vandaag weer terug op Changing aging.org. Natuurlijk worden filmsterren en artiesten ieder jaar net als u en ik een jaartje ouder. Maar met Madonna als 50-jarige in mijn achterhoofd vraag ik me toch af of de biologische leeftijd van sterren wel zo'n grote rol speelt. Volgens mij heeft dit alles met beeldvorming en sterrenstatus te maken.

Ik heb het volgende vaak in mijn presentaties opgenomen:

Dit zijn babyboomers. Vindt u deze mensen oud?:
Maar dit zijn ook babyboomers, hoe oud vindt u deze mensen?

Het verschil is duidelijk. De laatste worden minder oud gevonden, terwijl ze misschien (kijk eens naar David Bowie en Rutger Hauer ) wel al dik tegen of in de 60 zijn. Maar juist vanwege de artiestenstatus zijn ze langer houdbaar.
Als ik mijn toehoorders met het verschil confronteer, dan krijg ik wisselende reacties, maar nooit iemand die het eerlijk toegeeft. Het verschil in kleur of zwart-wit beeld wordt genoemd...

Geld verdienen aan babyboomers?

Leuk stukje van Dick Stroud naar aanleiding van een artikel in Forbes over dé 8 manieren om geld te verdienen aan babyboomers. Ik gniffel alleen maar als ik de cliché's lees. Alsof iedere babyboomer bezig is met gezondheid, schoonheid, voeding, wonen, financiën, reizen en boodschappen doen. Inderdaad, daar houden zij zich mee bezig. Maar of ze daarbij al deze adviesrollen en specialistische winkels nodig hebben, dat vraag ik me af.

1.Voedings- en gewichtsconsulent
2. Reisbureau
3. Boodschappen service
4. Financieel advies
5. Specialistische aannemers
6. Schoonheidssalon
7. Verkoper van cosmetische producten
8. Gezondheidsclub